Lieldienu šokolādes cepumi ar cukura glazūru



























25-30 gab.

šokolādes cepumi

114 g. nesālīts sviests(auksts)
1 tējk. augu eļļa
134 g. smalkais cukurs
1 tējk. vaniļas ekstrakts
1/2 tējk. sāls
1 liela ola
32 g. kukurūzas ciete
43 g. kako pulveris
235 g. milti
nepieciešama ovāla cepumu formiņa















Cukura glazūra dekorēšanai

2 ēdk. olbaltuma pulveris(vai izmanto 2 olu baltumus)












6 ēdk. ūdens(ja izmanto olbaltumu pūlveri)
320 g. pūdercukurs
2 dažādas gēla krāsvielas pēc izvēles(es izmantoju oranžu un kivī zaļo)


















  • Izmantojot KichenAid* mikseri ar lāpstiņas uzgali, saputo sviestu,ēļļu, vaniļas ekstr., cukuru un sāli, līdz visas sastāvdaļas ir sajaukušās(nepārmaisīt).
  • Pievieno olu un nedaudz saputo.
  • Sajauc miltus ar kakao un kukurūzas cieti.
  • Turpinot miksēt pakāpeniski pievieno miltu maisījumu.
  • Cepumu mīklu sadala 4-5 daļās, lai būtu vieklāk ar to strādat.
  • Lai veidotu cepumus, miklu liek uz cepamā papira to pārklāj ar vēl vienu cepamo papīru un izrullē aptuveni 1/2 cm biezumā.Izmantojot cepumu formiņu izgriež cepumus un liek cepties 190°C 8-10 min.
  • Cepumus atdzesē un tikmēr gatavo cukura glazūru(var cepumus pagatavot iepriekšējā dienā, tad tos jauzglabā noslēgtā traukā).
  • Lai pagatavotu cukura glazūru, mikserim nomaina uzgalu uz putotāju.                                                   


  • Mikserī ievieto olbaltuma pulveri un ūdeni(vai izmanto tikai olu baltumus).Saputo līdz gaisīgām putām aptuveni 3 min.
  • Pakāpeniski ieputo pūdercukuru un turpina putot līdz olu masa ir spīdīga un stingra.
  • Pusi no olu masas izliek 2 nelielos traukos un katrā pievieno sev izvēlēto krāsvielu un kārtīgi samaisa. 
  • Iegūtā olu glazūra būs diezgan bieza, tāpēc tā ir jāšķīdina ar ūdeni, aptuveni katrai pa 2-3 tējk. Tā glazūra kas palika nekrāsota to vajadzētu atšķaidīt tikai nedaudz vairāk ar ūdeni.
  • ķatru glazūras masu liek konditorejas maisiņos.
  • Dekorēšanas proces būs diezgan ķēpīgs, bet gala rezultāts būs to vērts! Sagatavo salvetes vai vienreizējos virtuves dvieļus un pāris zobubakstāmos(koka) irbulīšus.
  • Konditorejas maisiņiem nogriež nedaudz galu, bet baltajai krāsai nedaudz vairāk.
  • Izmantojot nelielu šķīvi uz tā izspiež balto glazūru un pāri iezīmē ar krāsaino glazūru kā redzams attēlā.

                                                                                       


  • Cepumu liek virsū iegūtajai glazūrai un uzmanīgi to ņem nost velkot uz vienu sānu, ar koka irbulīti notīra malas un nedaudz sakrata cepumu turot to ar glazējumu uz augšu.Ar irbulīti pārdur gaisa burbuļus, ja tādi ir.
  • Cepuma malas notīra ar salveti un liek cepumu malā sacietēt, turpina dekorēt pārējos cepumus ik pa laikam pievienojot vairāk glazūru-balto un krāsainās, turpina veidot dažādus paternus. 
  • Cepumus ieteicams nolikt uz nakti sacietēt.





Komentāri

Populāras ziņas