Cepumi - Snickerdoodles*
























45 gab.

375 g. kviešu milti
2 tējk. cream of tartar*(vīnkakmens cepamais pulveris)
1 tējk. soda
1 1/2 tējk. kanēlis
1/2 tējk. sāls
230 g. nesālīts sviests(istabas temperatūrā)
265 g. cukurs
1 liela ola
2 tējk. vaniļas ekstrakts

kanēļcukurs_

50 g. cukurs
1 tējk. kanēlis





  • Nelielā traukā sagatavo kanēļcukuru(cukuru un kanēli sajauc kopā) un noliek malā.
  • Citā traukā sajauc miltus, cream of tartar*, kanēli, sodu un sāli.
  • Izmantojot Kichenaid* mikseri ar lāpstiņas uzgali, miksē sviestu un cukuru aptuveni 2 min., līdz kļūst gaisīgs.Pievieno olu un vaniļas ekstr. un turpina miksēt nepilnu minūti.
  • Pakāpeniski pievieno miltus un turpina miksēt līdz veidojas stingra cepumu mīkla.
  • Sagatavo cepumu pannu, to ieklāj ar cepamo papīru.
  • No mīklas veido nelielas bumbiņas(es izmantoju mērkaroti 1 ēdk. nolīdzinātu).Bumbiņas apviļā cukurkanēlī un liek uz sagatavotās pannas atstājot atstarpes(aptuveni 6-7 cm.).
  • Cep 190°C aptuveni 10 min. Kad cepumi gatavi un kamēr vēl silti tos nedaudz izlīdzina izmantojot metāla karoti un ļauj atdzist 5 min., tad pārliek uz režģa atdzist pilnībā.
  • Cepumus uzglabā noslēgtā traukā līdz pat 7 dienām.
 * Cepumu mīklu var arī pagatavot iepriekš, jo to var uzglabāt leduskapī līdz pat 3 dienām.

Komentāri

Populāras ziņas