Kanēļcukura mafini ar nutellas pildījumu
10 gab.
200 g. kviešu milti
100 g. cukurs
1 1/2 tējk. cepamais pulveris
šķipsniņa sāls
1/2 tējk.kanēlis
1/4 tējk. muskatrieksts
1 tējk. vaniļas ekstrakts
1 liela ola
125 ml. piens(istabas temp.)
70 g. sviests(izkausēts)
Nutella
dekoram_
3 ēdk. cukurs
2 tējk. kanēlis
5 ēdk. izkausēts sviests
- Nelielā traukā ievieto visas sausās satāvdaļas un kārtīgi samaisa, noliek malā.
- Citā traukā sakul nedaudz olu izmantojot dakšiņu vai stiepļu putotāju.Pievieno pienu, vaniļas ekstr. un izkausēto sviestu un kārtīgi samaisa.
- Olu maisījumu pievieno sausajam sastāvam un samaisa visu.
- Ietauko mafinu veidni ar sviestu un pilda ar mīklu- vienu ēdk. un turpina ar vienu tējk. nutellu un noklāj ar vēl vienu ēdk. mīklu(skatīt apakšējā attēlā).
- Mafinus cep 170°C aptuveni 25 min.Pārbauda ar koka irbulīti vai gatavi.Mafinus atdzesē iekš veidnes 5-10 min.
- Tikmēr samaisa kanēli un cukuru dekoram un atsevišķā traukā izkausē sviestu.
- Mafinu iemērc izkausētajā sviestā un uzreiz apviļā kanēļcukurā.
- Uzglabā noslēgā traukā.
Komentāri
Ierakstīt komentāru