Pistāciju un aveņu kēksiņi/mafini
12 gab.
200 g. sviests
100 g. pistāciju rieksti
200 g. pūdercukurs
85 g. mandeļu milti
85 g. kviešu milti
5 liela izmēra olas(receptē nepieciešami tikai baltumi)
100-150 g avenes
- Nelielā traukā izkausē sviestu un noliek malā, lai atdziest istabas temp.
- Ietauko mafinu/kēksiņu veidni-noliek malā.
- Pūdercukuru un pistācijas(riekstus atstāj nedaudz dekoram) samaļ virtuves kombainā/smalcinātājā un pievieno miltiem un mandeļu miltiem, visu kārtīgi samaisa.
- Citā traukā ar dakšiņu viegli sakuļ olu baltumus.
- Sajauktajiem miltiem pievieno olu baltumus un izkausēto sviestu, kārtīgi samaisa.
- Mīklu lej mafinu veidnē, un dekorē ar avenēm un pāri palikušajām pistācijām(tās nedaudz sasmalcina kā redzams augšējā attēlā).
- Liek cepties 160°C 20 -25 min.(pārbauda ar koka irbulīti vai gatavi).
- Friandus atdzesē nedaudz iekš veidnes, kad ņem ārā pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz siltus.
Komentāri
Ierakstīt komentāru