Mandeļu kēksiņi/mafini
























12 gab.

1 ola
200 ml. piens
75 g. sviests vai margarīns(izkausēts)
175 g. milti
1 tējk. cepamais pulv.
50 g. samaltas mandeles/mandeļu milti
125 g. smalkais cukurs
šķipsniņa sāls
50 g. mandeļu pārslas
pūdercukurs dekoram





  • Nelielā traukā sajauc pienu ar olu izmantojot dakšiņu.Iemaisa izkausēto sviestu.
  • Citā trauka sajauc miltus, cepamo pulv., sāli, cukuru un maltās mandeles.
  • Izmantojot silikona lāpstiņu uzmanīgi sajauc sauso sastāvu ar piena maisījumu(nepārmaisīt).
  • Kēksiņu veidni ietauko ar sviestu un iekaisa ar miltiem. Liek mīklu sagatavotajā veidnē aizpildot 2/3 no formiņas.Pārkaisa ar mandeļu pārslām.
  • Cep 180°C 20 min.Gatavos kēksiņus atdzesē nedaudz iekš veidnes,tad pārliek uz režģa atdzist pilnībā.
  • Dekorē ar pūdecukuru.

Komentāri

  1. Gardi. Pieliku vēl apelsīnu mizu sukādes un mazliet vairāk mandeļu miltu (kviešu miltu vietā). Pūdercukura vietā (mājās nebija) mīklai pievienoju brūno cukuru, sanaca supergardi :(

    AtbildētDzēst
  2. Jauki! Ar šo recepti noteikti var improvizēt.
    Paldies!

    AtbildētDzēst
  3. Vai var izmantot tikai mandeļu miltus un vispār aizmirst par kviešu? :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Neesmu mēģinājusi, bet ja mandeļu milti ir ļoti smalkā tekstūrā var aizstāt parastos miltus.

      Dzēst

Ierakstīt komentāru

Populāras ziņas