Mandeļu kēksiņi/mafini
12 gab.
1 ola
200 ml. piens
75 g. sviests vai margarīns(izkausēts)
175 g. milti
1 tējk. cepamais pulv.
50 g. samaltas mandeles/mandeļu milti
125 g. smalkais cukurs
šķipsniņa sāls
50 g. mandeļu pārslas
pūdercukurs dekoram
- Nelielā traukā sajauc pienu ar olu izmantojot dakšiņu.Iemaisa izkausēto sviestu.
- Citā trauka sajauc miltus, cepamo pulv., sāli, cukuru un maltās mandeles.
- Izmantojot silikona lāpstiņu uzmanīgi sajauc sauso sastāvu ar piena maisījumu(nepārmaisīt).
- Kēksiņu veidni ietauko ar sviestu un iekaisa ar miltiem. Liek mīklu sagatavotajā veidnē aizpildot 2/3 no formiņas.Pārkaisa ar mandeļu pārslām.
- Cep 180°C 20 min.Gatavos kēksiņus atdzesē nedaudz iekš veidnes,tad pārliek uz režģa atdzist pilnībā.
- Dekorē ar pūdecukuru.
Cik cukura ?
AtbildētDzēst125 g. cukurs
DzēstPaldies :)
AtbildētDzēstGardi. Pieliku vēl apelsīnu mizu sukādes un mazliet vairāk mandeļu miltu (kviešu miltu vietā). Pūdercukura vietā (mājās nebija) mīklai pievienoju brūno cukuru, sanaca supergardi :(
AtbildētDzēstJauki! Ar šo recepti noteikti var improvizēt.
AtbildētDzēstPaldies!
Vai var izmantot tikai mandeļu miltus un vispār aizmirst par kviešu? :)
AtbildētDzēstNeesmu mēģinājusi, bet ja mandeļu milti ir ļoti smalkā tekstūrā var aizstāt parastos miltus.
Dzēst