Dzērveņu-apelsīnu kēkss



















375 g. milti
2 1/2 tējk. cepamais pulv.
1 1/2 tējk. sāls
340 g. nesālīts sviests(istabas temp.)
350 g. brūnais cukurs
100 g. smalkais cukurs
2 ēdk. svaigi rīvēta apelsīnu miza 
5 lielas olas(istabas temp.)
120 g. skābs krējums(istabas temp.), var aizvietot ar naturālo jogurtu
2 tējk. vaniļas ekstrakts
120 ml. piens(istabas temp.) 
60 ml. svaigi spiesta apelsīnu sula 
220 g. dzērvenes(saldētas vai svaigas)
2 tējk. kanēlis

Apelsīnu glazūra

100 g. pūdercukurs
2-3 ēdk. svaigi spiesta apelsīnu sula







  • Lielā traukā sajauc miltus, cepamo pulv. un sāli, noliek malā.
  • Stāvošajā mikserī ievieto sviestu, 200 g. brūno cukuru(atlikušo cukuru izmanto kanēļa maisījumam), rīvētu apelsīnu mizu un miksē līdz kļūst krēmīgs 2 min.
  • Pievieno olas, krējumu un vaniļas ekstr.Turpina miksēt līdz viss ir labi sajaucies.
  • Pievieno miltu maisījumu, pienu un apelsīnu sulu.Turpina miksēt 1-2 min.
  • Mīklā iemaisa dzērvenes.
  • Kēksa veidni ietauko ar sviestu un pusi no mīklas liek veidnē.
  • Atlikušo brūno cukuru sajauc ar kanēli un pārkaisa mīklu.Pāri liek atlikušo mīklu, izlīdzina un cep 177°C 55-65 min.Kēksu pārbauda ar koka irbulīti, kad katavs atdzesē iekš veidnes aptuveni 2 stundas.
  • Pārliek kēksu uz liela šķīvja.
  • Nelielā traukā sajauc pūdercukuru ar apelsīnu sulu un pārlej kēksu ar iegūto glazūru.
  • Uzglabā noslēgtā traukā, istabas temp. līdz 3 dienām. var uzglabāt leduskapī līdz pat 5 dienām. 





Komentāri

Populāras ziņas