Dzērveņu-apelsīnu kēkss
375 g. milti
2 1/2 tējk. cepamais pulv.
1 1/2 tējk. sāls
340 g. nesālīts sviests(istabas temp.)
350 g. brūnais cukurs
100 g. smalkais cukurs
2 ēdk. svaigi rīvēta apelsīnu miza
5 lielas olas(istabas temp.)
120 g. skābs krējums(istabas temp.), var aizvietot ar naturālo jogurtu
2 tējk. vaniļas ekstrakts
120 ml. piens(istabas temp.)
60 ml. svaigi spiesta apelsīnu sula
220 g. dzērvenes(saldētas vai svaigas)
2 tējk. kanēlis
Apelsīnu glazūra
100 g. pūdercukurs
2-3 ēdk. svaigi spiesta apelsīnu sula
- Lielā traukā sajauc miltus, cepamo pulv. un sāli, noliek malā.
- Stāvošajā mikserī ievieto sviestu, 200 g. brūno cukuru(atlikušo cukuru izmanto kanēļa maisījumam), rīvētu apelsīnu mizu un miksē līdz kļūst krēmīgs 2 min.
- Pievieno olas, krējumu un vaniļas ekstr.Turpina miksēt līdz viss ir labi sajaucies.
- Pievieno miltu maisījumu, pienu un apelsīnu sulu.Turpina miksēt 1-2 min.
- Mīklā iemaisa dzērvenes.
- Kēksa veidni ietauko ar sviestu un pusi no mīklas liek veidnē.
- Atlikušo brūno cukuru sajauc ar kanēli un pārkaisa mīklu.Pāri liek atlikušo mīklu, izlīdzina un cep 177°C 55-65 min.Kēksu pārbauda ar koka irbulīti, kad katavs atdzesē iekš veidnes aptuveni 2 stundas.
- Pārliek kēksu uz liela šķīvja.
- Nelielā traukā sajauc pūdercukuru ar apelsīnu sulu un pārlej kēksu ar iegūto glazūru.
- Uzglabā noslēgtā traukā, istabas temp. līdz 3 dienām. var uzglabāt leduskapī līdz pat 5 dienām.
Komentāri
Ierakstīt komentāru