Macaroons* ar Dulce-de-leche pildījumu


























16 gab.

75 g. mandeļu milti(samaltas mandeles)
115 g. pūdercukurs
2 lielas olas(ist. temp.)olu baltumus atdala no dzeltenuma
50 g. smalkais cukurs
1/2 tējk. vaniļas ekstr.
sauja sālītie riekstiņi
dzeltenā krāsviela(es izmantoju citrona dzelteno by Sugarflair*)



Dulce-de leche* pildījums_

300 g. saldais kondensētais piens



  • Mandeļu miltus un pūdercukuru samaļ pārtikas procesorā 15 sekundes un izsijā nelielā traukā, noliek malā.
  • Sagatavo divas cepumu pannas ieklājot tās ar cepamo papīru(es uz cepamā papīra otras puses uzzīmēju 3 cm. aplīšus, lai sanaktu cepumi vienāda izmēra).Neaizmirst atstāt atstarpes,jo mīkla nedaudz izpletīsies cepoties.
  • Stāvošajā mikserī saputo olu baltumus, pakāpeniski pievienojot cukuru, pievieno vaniļas ekstr. un krāsvielu. Turpina putot, kamēr tas kļūst spīdīgs un veido vieglu reljefu.
  • Olu masai pievieno izsijātos mandeļu miltus un pūdercukuru, iecilā tos izmantojot silikona lāpstiņu 50 reizes.
  • Liek maisījumu konditorejas maisiņā un spiež 32 aplīšus.
  • Riekstus sasmalcina ar nazi un dekorē cepumus.
  • Turot cepamo pannu no abām pusēm to nedaudz pasit uz galda virsmas, lai iziet visi gaisa burbulīši.Noliek pannas malā istabas temp. uz 30 min.
  • Tikmēr pagatavo Dulce de leche*.Nelielā katliņā liek kondensēto pienu un uz lēnas uguns vāra(15-20 min.), sistemātiski maisot, kamēr nedaudz sabiezē.Kad pildījums gatav pārliek to citā traukā atdzesēties.
  • Cepumus liek cepties cepeškrāsnī 150°C 10-15 min. noteikti jāpieskata, lai neapdeg, jo katra cepeškrāsns cep savādāk.(es cepu 12 min.)
  • Gatavos cepumus atstāj iekš pannas 10 min. un tad uzmanīgi tos noņem no cepamā papīra un liek atdzesēties pilnīgi.
  • Dulce de leche* pilda uz vienas cepuma pusītes, otru liek virsū.(ja pildījums ir sacietējis un grūti ar to strādāt var ielikt to mikroviļņu krāsnī uz pāris sek. uzsildīt).Ja cepumus neēd uzreiz, tos ieliek noslēgtā traukā leduskapī.
  • Izlietot 3 dienu laikā.


Komentāri

Populāras ziņas