Šokolādes saldējums
250 ml. saldais krējums
220 ml. kondensētais piens
1/2 tējk. vaniļas ekstrakts
90 g. tumšā šokolāde
60 g. šokolādes gabaliņi
- Tumšo šokolādi izkausē ūdenspeldē un noliek dzesēties.
- Pirms gatavo saldējumu, kondensētajam pienam jābūt aukstam.
- Saldo krējumu arī izmanto aukstu, to vieglās putās saputo lielā traukā, pievieno kondensēto pienu un saputo kopā(aptuveni nepilnu minūti).
- Saldējuma masā pievieno izkausēto šokolādi un kārtīgi samaisa.
- Pievieno šokolādes gabaliņus.
- Saldējumu liek nelielā slēgtā traukā un uzglabā saldētavā.
- Saldējums gatavs pēc 6 stundām.Var uzglabāt saldētavā līdz pat 2 nedēļām.
Komentāri
Ierakstīt komentāru