Ekstra šokolādes-ķiršu kūka ar vaniļas krēmu
12 personām
140 g. tumšā šokolāde
100 ml. piens
2 ēdk. kakao
140 g. sviests(ist.temp.)
140 g. muscovado brūnais cukurs
3 olas
4 ēdk. skābs krējums
200 g. milti
1 tējk. soda
krēms_
300 g. krējumsiers(ist.temp.)
280 ml. saldais krējums
200 g. pūdercukurs
1 tējk. vaniļas ekstrakts
410 g. ķiršu pildījums
Šokolādes ganašs
100 g. šokolāde(piena vai tumšā)
1 ēdk. sviests
80 ml. saldais krējums
dekoram_
rīvēta šokolāde
9-10 ķirši
- Sagatavo(ieklāj ar cepamo papīru)3 veidnes biskvīta cepsanai 23 cm. ⌀
- Pienu, šokolādi un kakao liek karstumizturīgā traukā un izkausē ūdenspeldē.Noliek malā.
- Lielā bļodā saputo sviestu un muscovado cukuru.Pakāpeniski iemaisa olas dzeltenumus, pievieno krējumu un šokolādes masu, kārtīgi samaisa.
- Icilā izsijātus miltus un sodu, izmantojot lāpstiņu vai karoti.
- Atsevišķā traukā, izmantojot elektrisko mikseri saputo olu baltumus 3-4 min.
- Olu baltumus pievieno mīklai un ar lāpstiņu iecilā.
- Mīklu liek veidnēs,izlīdzina un cep 160°C 20 min.
- Atdzesē biskvītus iekš veidnes 10 min.,tad ņem ārā un atdzesē pilnībā.
- Lielā traukā saputo krējumsieru, pūdercukuru, saldo krējumu un vaniļas ekstr.Ievieto krēmu leduskapī uz 30 min.
- Sagatavo šokolādes ganašu-uzsilda saldo krējumu līdz vārīšanās procesam, pievieno šokoladi un sviestu, pēc divām minūtēm uzmanīgi samaisa(lai neveidotos gaisa burbuļi).
- Kārto biskvītus un pilda ar krēmu un ķiršu pildījumu.
- dekorē ar pāri palikušo krēmu, ganašu, ķiršiem un nedaudz rīvētas šokolādes.
- ievieto leduskapī uz pāris stundām.
Kas tas ir par ķiršu pildījumu bundžā? Kur tādu var iegādāties? Varbūt var izmantot vienkārši parastus svaigus ķiršus? Paldies par recepti, kūka izskatās fantastiski!
AtbildētDzēstTo ķiršu pildījumu var iegādāties jebkurā lielveikalā UK, bet var izmantot arī svaigos ķiršus.Pildījumu var pagatavot mājās.
AtbildētDzēstTos biskvītus taču necep vienlaicīgi? Katru atsevišķi cep?
AtbildētDzēstEs cepu visus uzreidz.Ja jums cepeškrāsns nav tik liela var cept pa vienam.
Dzēst