Zemeņu eklēri














                                                                                                                                                                         16-18 gab.

55 g. sviests
150 ml. ūdens
70 g. milti+šķipsniņa sāls
2 olas (nedaudz sakultas)
200 g. zemenes
3 ēdk. pūdercukurs
150 g. mascarpone siers




  • Nelielā katliņā uzvāra sviestu un ūdeni, iemaisa izsijātus miltus un pārliek mīklu bļodā.Iemaisa pakāpeniski olas.
  • Liek mīklu konditorejas maisiņā(es izmantoju lielo tipsi*-1 cm. diametrā).
  • Sagatavo divas cepumu pannas, ieklāj cepamopapīru.
  • No mīklas izveido 8-9 cm. garus pirkstiņus-




  • Cep 210°C 12-15 min.līdz zeltaini brūnus.Katram eklērim iegriež vienu sāna malu (horizontāli)un liek cepties vēl divas min.
  • Gatavos eklērus liek atdzesēt.
  • Pusi no zemenēm(100 g.)sablendē ar pūdercukuru, noliek malā.
  • Atlikušās zemenes sagriež mazos gabaliņos un iemaisa mascarpone serā.Krēmu liek konditorejas maisiņā ar lielu uzgali un pilda atdzisušos eklērus.
  • Pirms pasniegšanas pārlej ar zemeņu mērci.
Ja eklērus neizmanto stundas laikā iesaku tos pildīt ar krēmu neilgi pirms pasniegšanas.
   

Komentāri

Populāras ziņas