Siera kūka ar šokolādes gabaliņiem (ar zemu tauku saturu)



























Nepieciešams

75 g. cepumi (sasmalcināti)
30 g. sviests (izkausēts)
230 g. krēmsiers (ar zemu tauku saturu) istabas temp.
185 g. grieķu jogurts 0% (var izmantot vaniļas jogurtu 0%)
 2 olu baltumi
50 g. smalkais cukurs
2 ēdk. milti
1 ēdk. svaigi spiesta citrona sula
2 tējk. vaniļas ekstrakts
85 g.  šokolādes gabaliņi (es izmantoju tumšās šokolades)




Palīgrīki






  • Sagatavo cepamo veidni 20x20 cm. Ieklājot ar folliju vai cepamo papīru.
  • Veido cepumu masu, cepumus sajauc ar kausēto sviestu un liek veidnē izmantojot karoti sapresē.
  • Liek cepties 175°C ,8 min.Noliek malā atdzesēt.
  • Lielā bļodā ar mikseri sakuļ krējumsieru 1 min.
  • Pievieno jogurtu,olas,cukuru un miltus,miksē 3 min.
  • Pievieno vaniļas ekstr. un citrona sulu miksē vēl 1 min.
  • Iemaisa šokolādes gabaliņus.Iegūto masu lej veidnē pāri cepumu kārtai,izlīdzina un liek cepties 175°C 5 min.Tad izņem ārā un kūku pārklāj ar folliju un turpina cept 20 min.
  • Kad gatava, atdzesē istabas temp.(neizņemt kūku no veidnes).
  • Atdzisušo kūku liek leduskapī uz 3-4 stundām.
  • Kūku pirms servēšanas izņem no veidnes un sagriež gabaliņos-man sanāca 12 nelieli gab.
  • Var uzglabāt noslēgtā traukā, leduskapī līdz 7 dienām.
  • Saldētavā var uzglabāt 2-3 mēnešus.                           


Komentāri

Populāras ziņas