Riekstu sviesta "Fudge"
Nepieciešams
200 g. nesālīts sviests
200 g. riekstu sviests
1 tējk. vaniļas ekstr.
450 g. pūdercukurs
125 g.sālīti Indijas rieksti
Palīgrīki
200 g. riekstu sviests
1 tējk. vaniļas ekstr.
450 g. pūdercukurs
125 g.sālīti Indijas rieksti
Palīgrīki
- Sagatavo 20x20cm. veidni ieklājot to ar folliju,vai cepamo papīru.Noliek malā.
- Katliņā izkausē sviestu un riekstu sviestu.
- Sviesta masu pārlej nelielā bļodā un iemaisa vaniļas ekstr. un pūdercukuru, kārtīgi samaisa,pēdējos pievieno riekstus.
- Masu liek veidnē, ar karoti izlīdzina un pārklāj pāri/nosedz ar cepamo papīru vai folliju.
- Liek leduskapī sacietēt 1-2 stundas.
- Kad masa ir sacietējusi,griež to 3x3cm mazos gabaliņos.Uzglabā gaisa necaurlaidīgā traukā,leduskapī līdz pat 5 dienām.
- Saldētavā uzglabāt var līdz pat 2 mēnešiem.
Komentāri
Ierakstīt komentāru