Sirsnīgās rožu tējas kūciņas/cupcakes
18 gab.
200 g. sviests(nesālīts ist.temp.)
200 g. smalkais cukurs
1 tējk. rožūdens
4 olas(viegli sakultas)
200 g. izsijāti milti
Krēms
200 ml. saldais krējums
250 g. "mascarpone" siers
370 g. pūdercukurs
1 tējk. rožūdens
1 tējk. rozā krāsviela
Sīrups
50 g. smalkais cukurs
4 ēdk. ūdens
1 tējk. rožūdens
Dekoram- Swizzels*
Palīgrīki
- Sagatavo sīrupu - uzkarsē ūdeni un izšķīdina tajā cukuru, atdzesē un pievieno rožūdeni.Noliek malā.
- Sviestu un cukuru liek miksēt stāvošajā mikserī aptuveni 5 min.(ātrums-3-4), tikmēr ar rokas mikseri saputo viegli olas(tā lai masa ir gaisīga bet ne stingra).
- Kad sviests ir kļuvis gaišs un pufīgs (ātrums 2) iemiksē klāt rožūdeni un pamīšus pievieno olu masu un miltus.
- Kad masa ir sajaukta vienmērīgi, liek papīra groziņus veidnē un pilda ar iegūto mīklu, nedaudz vairāk līdz pusei. Liek cepties 180°C 20 min.
- Izceptās tējaskūciņas, kamēr vēl siltas apsmērē ar sīrupu un noliek atdzist.
- Tikmēr gatavo krēmu. Bļodā miksē saldo krējumu,kad kļūst nedaudz biezāks pievieno sieru un rožūdeni, miksē līdz kļūst vienmērīga masa. Iemaisa pūdercukuru un kārtīgi samiksē. Pievieno krāsvielu un kārtīgi samaisa.
- Ieliek krēmu konditorejas maisiņā un patur nedaudz leduskapī 15-20 min.
- Tējaskūciņas dekorē ar krēmu un izvēlētajām konfektēm.
Komentāri
Ierakstīt komentāru