Kafijas - Valriekstu kūka





175 g. nesālīts sviests
175 g. gaiši brūnais cukurs
3 olas (sakultas)
3 ēdk. stipra kafija
175 g. milti
2 tējk. cep.pulveris
115 g. valrieksti

Krēms-
500 g. Mascarpone siers
170 g. pūdercukurs
1 tējk. vaniļas ekstraks
2 ēdk. stipra kafija




  • Valriekstus nedaudz sasmalcina un noliek malā.
  • Miksē sviestu ar gaiši brūno cukuru līdz kļūst gaisīgs.
  • Sviesta masai pakāpeniski iekuļ sakultās olas un pievieno kafiju.Kārtīgi samaisa.
  • Iesijā miltus ar cep.pulv. un uzmanīgi iecilā.Iejauc sasmalcinātos valriekstus(bet nedaudz atstājot riekstus dekorēšanai).
  • Sagatavo divas 23 x 23cm. veidnes(ietauko,un ieliek cepamo papīru).
  • Mīklu sadala divās vienādās daļās un liek veidnēs.Cep 180°C 20-25min.
  • Kad gatavs atdzesē 5 min. iekš veidnēm,tad izņem ārā un atdzesē pilnībā.
  • Gatavojot krēmu, kārtīgi samaisa sieru un pūdercukuru,pievieno vaniļu un kafiju,samaisa.
  • Krēmu smērē starp kārtām un dekorē ar valrieksta gabaliņiem.
  • Ieliek leduskapī nedaudz ievilkties.(var arī ēst uzreiz).




Komentāri

Ierakstīt komentāru

Populāras ziņas