Baltās šokolādes Panna-Cotta

 






6 personām

170 ml. piens
600 ml. saldais krējums
70 g. cukurs
1 tējk. vaniļas ekstrakts
3 želatīna plāksnes vai 7 g. želatīna pulveris
100 g. *baltā šokolāde 26%(sasmalcina nelielos gabaliņos)

Ogu mērce

450 g. svaigas vai saldētas ogas(es izmantoju zemenes, avenes un upenes)
70-100 g. cukurs(atkarībā cik saldu vēlas)
1 1/2 tējk. kukurūzu milti(ciete)




  • Želatīna plāksnes ieliek aukstā ūdenī uz 5 min. Tikmēr nelielā katliņā uz mērenas uguns silda pienu, saldo krējumu, cukuru un vaniļas ekstr.Sistemātiski maisīt un neļaut uzvārīties. Noņem no uguns un iemaisa uzbriedušās želatīna plāksnes vai uzbriedinātu želatīna pulveri.
  • Pēdejo pievieno šokolādi un maisa kamēr tā ir pilnībā izkususi.
  • Iegūto maisījumu atdzesē istabas temperatūrā un tad pārlej deserta traukos, liek leduskapī sastingt.
  • Ogas sablendē un ievieto nelielā katliņā. Cukuru samaisa ar kukurūzu miltiem, pievieno ogu masai un vāra uz nelielas uguns sistemātiski maisot kamēr parādās pirmie burbuļi, noņem no uguns un atdzesē.
  • Iegūto ogu mērci lej pāri panna cottai, liek atpakaļ leduskapī vai pasniegt uzreiz.
  • Ieticams izlietot 3 dienu laikā.

  *Iesaku lietot balto šokolādi vismaz ar 26% kako sviestu. Neizmantot šokolādi kurai sastāvā ir hidrogonēta eļļa(palmu eļļa)



Komentāri

  1. Super! Ir obligāti jāpameiğina! Paldies par recepti!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Droši! Šo desertu taisu ļoti bieži, īpaši kad tuvojas vasara gribas ko vienkāršu un gardu.

      Dzēst

Ierakstīt komentāru

Populāras ziņas