Banānu brokastu mafini ar šokolādi(vegānu)

  


 

















12 gab.

3 vidēja izmēra banāni(labi nogatavoti)
2 tējk. vaniļas ekstrakts
125 ml. olīveļļa
120 g. kokosriekstu cukurs
80 ml. mandeļu piens
1 ēdk. sasmalcinātas linsēklas
1/2 tējk. sāls
1 1/2 tējk. dzeramā soda
1/2 tējk. kanēlis
220 g. kviešu milti
60 g. šokolādes gabaliņi




  • Samīca banānus izmantojot dakšiņū un ievieto lielā traukā, pievieno olīveļļu, vaniļas ekstr., kokosriektu cukuru un pienu, kārtīgi samaisa.
  • Miltus, sāli, kanēli un sodu izsijā atsevišķā traukā. Pievieno linsēklas un sauso sastāvu iemaisa banānu masā.
  • Iegūtajai masai pievieno šokolādes gabaliņus(ne visus, atstāj nedaudz dekoram) un apmaisa.
  • Sagatavo mafinu veidni, tajā ievieto papīra groziņus un pilda tos līdz 2/3(gandrīz pilnus) un pārkaisa ar šokolādes gabaliņiem.
  • Mafinus cep 170°C 17-20 min.(pārbauda ar koka irbulīti vai gatavs).
  • Mafinus atdzesē iekš veidnes aptuveni 5 min. un pārliek uz režģa atdzist pilnībā.


Komentāri

Populāras ziņas