Kazeņu un melleņu zefīri



















24 gab.

150 g. kazenes
100 g. mellenes
100 g. cukurs
1 ēdk. svaigi spiesta citrona sula
1 gab. liela izmēra ola- izmanto tikai baltumu(istabas temp.)

Sīrups_

75 ml. ūdens
200 g. cukurs
2 tējk. agar-agar

pūdercukurs pārkaisīšanai






  • Neliela izmēra katliņā ievieto ogas, cukuru un citrona sulu. Liek uz vidējas uguns karsēt ik pa laikam maisot, kad masa sāk vārīties ogas saspaida un turpina vārīt vēl 5 min.
  • Ogu masu izkāš caur caurduri citā traukā un noliek dzesēties.
  • Atdzesēto ogu mērci un olas baltumu sāk putot izmantojot stāvošo mikseri ar putotāja uzgali uz vidēja ātruma aptuveni 10 min.
  • Tikmēr pagatavo sīrupu. Nelielā katliņā ielej ūdeni, pievieno cukuru un agar-agar. Nepārtraukti maisot vāra sīrupu uz vidējas uguns līdz kļūst nedaudz biezāka konsistence, vārīšanas ilgums aptuveni 5 min.
  • Ogu un olu maisījums tikmēr jau būs palielinājies apjomā, mikserim samazina ātrumu un lēnām lej klāt iegūto sīrupu tā, lai sīrups nepieskaras putotājam.
  • Iegūto zefīra masu nekavējoties liek konditorejas maisiņā ar palielu uzgali(iesaku lietot liela izmēra maisiņu, jo ar zefīra masu jāstrāda kamēr tā ir silta).
  • Zefīrus veido uz cepampapīra cik lielus vēlas(es veidoju nelielus, aptuveni 5-6 cm). Tos atstāj istabas temperatūrā uz 6-12 stundām, ieteicams uz nakti.
  • Kad zefīri ir gatavi tos apkaisa, vai apviļā pūdecukurā un uzglabā gaisa necaurlaidīgā traukā. Ieteicams izlietot 3 dienu laikā.

Komentāri

Populāras ziņas