Kazeņu un melleņu zefīri
150 g. kazenes
100 g. mellenes
100 g. cukurs
1 ēdk. svaigi spiesta citrona sula
1 gab. liela izmēra ola- izmanto tikai baltumu(istabas temp.)
Sīrups_
75 ml. ūdens
200 g. cukurs
2 tējk. agar-agar
pūdercukurs pārkaisīšanai
- Neliela izmēra katliņā ievieto ogas, cukuru un citrona sulu. Liek uz vidējas uguns karsēt ik pa laikam maisot, kad masa sāk vārīties ogas saspaida un turpina vārīt vēl 5 min.
- Ogu masu izkāš caur caurduri citā traukā un noliek dzesēties.
- Atdzesēto ogu mērci un olas baltumu sāk putot izmantojot stāvošo mikseri ar putotāja uzgali uz vidēja ātruma aptuveni 10 min.
- Tikmēr pagatavo sīrupu. Nelielā katliņā ielej ūdeni, pievieno cukuru un agar-agar. Nepārtraukti maisot vāra sīrupu uz vidējas uguns līdz kļūst nedaudz biezāka konsistence, vārīšanas ilgums aptuveni 5 min.
- Ogu un olu maisījums tikmēr jau būs palielinājies apjomā, mikserim samazina ātrumu un lēnām lej klāt iegūto sīrupu tā, lai sīrups nepieskaras putotājam.
- Iegūto zefīra masu nekavējoties liek konditorejas maisiņā ar palielu uzgali(iesaku lietot liela izmēra maisiņu, jo ar zefīra masu jāstrāda kamēr tā ir silta).
- Zefīrus veido uz cepampapīra cik lielus vēlas(es veidoju nelielus, aptuveni 5-6 cm). Tos atstāj istabas temperatūrā uz 6-12 stundām, ieteicams uz nakti.
- Kad zefīri ir gatavi tos apkaisa, vai apviļā pūdecukurā un uzglabā gaisa necaurlaidīgā traukā. Ieteicams izlietot 3 dienu laikā.
Komentāri
Ierakstīt komentāru