Siera saldējums ar zemenēm
450 g. saldējuma masa
115 g. krēmsiers Philadelphia*
115 g. nedaudz sasmalcināti cepumi pēc izvēles(es izmantoju karamelizētus cepumus Lotus*)
Zemeņu mērce_
200g. zemenes(svaigas vai saldētas)
3 ēdk. cukurs
Lai pagatavotu saldējuma masu nepieciešams_
450 ml. saldais krējums
400 ml. auksts kondensētais piens ar cukuru
1 tējk. vaniļas ekstrakts
- Lai pagatavotu zemeņu mērci, sagatavo zemenes un sagriež nelielos gabaliņos.
- Katliņā ievieto zemenes un 3 ēdk. cukura, uzvāra un sablendē.Iegūto masu izkāš caur sietiņu nelielā traukā un noliek dzesēties.
- Lai pagatavotu saldējumu, ar mikseri saputo saldo krējumu vieglās putās, pievieno kondensēto pienu un vaniļas ekstraktu un turpina miksēt līdz kļūst biezāka konsistence.
- Šai receptei es izmantoju tikai pusi no saldējuma masas.
- Krēmsieru ievieto lielā traukā un nedaudz samaisa, pievieno 450 g. saldējuma masu,sasmalcinātus cepumus un 4 ēdk. zemeņu mērci.Visas sastāvdaļas nedaudz samaisa un liek masu izvēlētajos saldējuma traukos.
- Trauciņus pilda ar nelielu kaudzīti, jo kad saldējums sasalst tas sakrītās, tos noslēdz ar vāciņu un liek saldētavā vismaz uz 6 stundām vai uz nakti.
- Saldējumu ieteicams izlietot 2 nedēļu laikā.
Saldējuma uzglabāšanai izmantoju 3 x 226 g.(8 oz) vienreizējās lietošanas traukus ar vākiem .
Komentāri
Ierakstīt komentāru