Mokas tējas kūciņas/cupcakes ar Nutellas krēmu
12 - 14 gab.
85 g. nesālīts sviests(istabas temp.)
155 g. cukurs
85 g. skābs krējums(istabas temp.)
1 tējk. vaniļas ekstrakts
3 (liela izmēra) olu baltumi(ist. temp.)
165 g. milti
2 tējk. cep. pulv.
1/4 tējk. sāls
2 ēdk. karsts ūdens
3 ēdk. šķīstošā kafija
90 ml. piens(ist. temp.)
Krēms_
150 g. nesālīts sviests (istabas temp.)
150 g. pūdercukurs
310 g. Nutella
2-3 tējk. piens
Dekoram- svaigas avenes
- Lielā traukā ievieto sviestu un cukuru, izmantojot elektrisko mikseri saputo līdz kļūst gaisīgs.
- Sviestam pievieno skābo krējumu un vaniļas ekstraktu un kārtīgi samaisa ar stiepļa putotāju, pakāpeniski pievieno olu baltumus un turpina maisīt.
- Miltus, cepamo pulv. un sāli sajauc atseviškā traukā.
- Mazā traukā izšķīdina kafiju ar karsto ūdeni un pievieno pienam.
- Sajauktos miltus un kafiju pakāpeniski iemaisa sviesta un olu masā.
- Sagatavo mafinu veidni, tajā ievieto papīra groziņus un tos piepilda ar mīklu 2/3 gandrīz pilnus.
- Cep 175°C 16-18 min. Kūciņas atdzesē iekš veidnes uz 5 min. tad pārvieto uz režģa atdzesēt pilnībā. Tikmēr pagatavo krēmu.
- KichenAid* mikserī ievieto sviestu un pūdercukuru, miksē līdz kļūst gaisīgs.Pievieno nutellu un turpina miksēt līdz kārtīgi viss sajaucies.Krēmu atšķaida ar 2-3 tējk. piena.
- Krēmu liek konditorejas maisiņā ar sev izvēlēto uzgali(es izmantoju JEM 1B un dekorē kūciņas).
- Dekorē ar avenēm.
Komentāri
Ierakstīt komentāru